2010. április 6., kedd

bárány szeletek



Hozzávalók
  • 4 Bárányhús szelet - ez lehet gerinc, gerinc-filé, comb-filé, steak, lapocka
  • 3 ek rozmaring (apróra vágva)
  • 3 dkg mentalevél
  • 4 ek balzsamecet
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Só, őrölt bors

Elkészítés

  1. A bárányhúsba vágjunk cikk-cakkokat egy késsel.
  2. Az alapanyagokat keverjük el, pácoljuk be a húst. Pihentessük a hűtőszekrényben legalább 2 órán át, de akár egy éjszakán keresztül is.
  3. Grillezzük parázson vagy közepes hőmérsékleten lávaköves grillen. Ha a sütőben akarjuk sütni, először egy forró serpenyőben barnítsuk meg mindkét oldalon, majd 20-25 percig süssük előre melegített sütőben 180 fokon, attól függően, hogy mennyire szeretjük rosen.
  4. Tálalás előtt pihentessük 5 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése