2010. március 30., kedd
Habcsók
Hozzávalók:
-4 tojásfehérje
-20 dkg cukor
-12 dkg dió
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a cukorral gőz fölött sűrű habbá verjük, közben pár csepp ecetet vagy citromlevet adunk hozzá, ettől a hab könnyebb lesz. (A hab akkor van készen, ha a habverőről nem folyik le, hanem nagy darabokban megmaradt rajta.) A gőzről levesszük, és könnyedén hozzákeverünk negyedekbe tört diógerezdeket. Méhviasszal vagy vajjal vékonyan bekent sütőlapra kávéskanállal kis halmokat rakunk belőle, gyenge, de egyenletes tűznél sütjük, illetve szárítjuk. Sütés közben megnő és kissé megrepedezik. A masszát vaníliával vagy citromlevével ízesítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése