2010. március 30., kedd

Tepsis zöldpaprika


Hozzávalók:
-1 kg zöldpaprika
-2 evőkanál liszt
-2 vöröshagyma
-10 dkg sajt
-5 dkg szalonna
-25 dkg paradicsom
-2 dl tejföl
-4 gerezd fokhagyma
-pirospaprika
-bors
Elkészítés:
A lisztet egy kis tálkába összekeverjük a pirospaprikával, az őrölt borssal és a sóval. A zöldpaprikákat megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük, majd tálba téve, rászórjuk a fűszeres lisztet. Egy közepes méretű tepsibe beleterítjük. Rákarikázzuk a vöröshagymát, és beborítjuk a paradicsomszeletekkel. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágjuk, egy kis serpenyőbe zsírját kiolvasztjuk, majd a tejfölbe belekeverjük a pörccel és a zúzott fokhagymával együtt. A paradicsom tetejét behintjük a reszelt sajttal, majd a szalonnás-fokhagymás tejföllel lelocsolom. Alufóliával szorosan letakarva, az előmelegített, forró sütőbe közepes lángon pároljuk 15 percig, majd a fóliát levéve, megpirítjuk a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése