2010. március 29., hétfő

Tiramisu


Eggyik kedvenc és gyors elkészítésű sütemény.
Recept:
-2 csomag babapiskóta

-1 doboz hullala (tejszín)
-4 dl kávé
-1 doboz mascarpone
-4 tojás
Elkészítése:
1. Szétválasztjuk a tojást sárgájára és fehérjére,
2.A fehérjét a Mascarpone-t és a Hullala-t külön külön edénybe felverjük, hogy kemény legyen,
3.A tojás sárgáját felverjük 1 kevés cukorral majd szépen hozzá keverjük a mascarpone-t és fakanál segítségével lassan hozzákeverjük a felvert tejszínt és a felvert tojásfehérjét és szépen összedolgozzuk a fakanál segítségével.
4. A lefőzött kávéba belemártjuk a babapiskótát és szépen elhelyezzük egymás mellé őket majd az összekevert krémnek a felét ráhelyezzük és szépen szétkenjük majd ugyan ezt a mozdulatokat megcsináljuk mégegyszer, hogy a kávéba áztatott babapiskótát egymás mellé helyezzük és a végén rákenjük megint a krémet.
Tálalás:
Felvágjuk és kakaóporral meghintjük.
Jó Étvágyat hozzá

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése