2010. március 30., kedd

Legényfogó

Hozzávalók:
-50 dkg liszt
-1 csomag sütőpor
-25 dkg cukor
-20 dkg zsír
-2 egész tojás
-1 csomag vaníliás cukor
-3 szelet csokoládé
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport, a cukrot, a zsírt, a tojást és a vaníliás cukrot összegyúrjuk. A tésztát 2 részre osztjuk, az egyikhez hozzágyúrjuk a megpuhított csokoládét. A tésztákat külön-külön fél ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kiformálva kizsírozott, kilisztezett tepsibe tesszük. A világos korongocskákat megszórjuk kristálycukorral, és szintén megsütjük. Sütés után a világos karikák alját gyümölcsízzel megkenjük, és egy-egy csokoládés korongocskára téve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése