2010. március 29., hétfő

Sajtfalatkák


Hozzávalók:
-2,5 dkg camambert sajt,
-
6 dkg lágy vaj,
-4 evőkanál tejszín,
-
8 szelet barnakenyér,
-
1 csomag retek,
-petrezselyem,
-
3 dkg dióbél,
-olajbogyó ízlés szerint
Elkészítés:
A camambert egy deszkán villával péppé nyomjuk össze. Tálba tesszük, majd a vajjal és a tejszínnel alaposan összekeverjük. A kenyér héját levágjuk, és kerek vagy szögletes darabokra szeljük. A sajtkrémmel megkenjük, és két-két darabot egymásra helyezünk. A falatkákat hónapos retekkel és petrezselyemmel díszítjük. Tetszés szerint megszórhatjuk durvára darált dióval, vagy adhatunk hozzá olajbogyót. Mindenféle ital illik hozzá, valamint friss gyümölcs, pl. szőlő, körte és ananász.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése